Sociaal-cultureel volwassenenwerk Amateurkunsten Lokaal Cultuurbeleid Participatiebeleid Circus in Vlaanderen Vlaamse Gebarentaal Internationaal Tewerkstelling Beleidsdocumenten Begroting
Onderzoek
Medailles en Nationale Orden Publicaties

In de kijker

09.01.2017 | Vijftien bijkomende gemeenten met een aanvaarde afsprakennota vrijetijdsparticipatie

Minister Gatz heeft op 22 december 2016 de afsprakennota's vrijetijdsparticipatie 2017-2019 aanvaard die door de gemeenten Damme, Diksmuide, Haacht, Hoogstraten, Kortenberg, Kuurne, Langemark-Poelkapelle, Putte, Rijkevorsel, Schoten, Tessenderlo, Waarschoot, Zaventem, Zele en Zonhoven werden ingediend. In totaal ontvangen 119 Vlaamse gemeenten en de Vlaamse Gemeenschapscommissie subsidies voor de uitbouw van een lokaal netwerk ter bevordering van de vrijetijdsparticipatie van personen in armoede.

Naar het overzicht.

19.12.2016 | Subsidies voor participatieprojecten kansengroepen voortaan online via KIOSK

Subsidies voor participatieprojecten voor kansengroepen in de sectoren cultuur, jeugd of sport kunnen in de toekomst enkel nog via de webapplicatie KIOSK worden aangevraagd en dus niet meer per post of via e-mail. Dit geldt ook al voor de subsidieaanvragen voor éénjarige projecten met uiterste indiendatum 1 februari 2017 (die ten vroegste starten op 1 juli 2017).

De nieuwe aanvraagprocedure wordt stap voor stap uitgelegd in de handleiding KIOSK. Of maak gebruik van de antwoorden op veelgestelde vragen. Geen antwoord gevonden op je vraag? Mail dan naar kiosk@vlaanderen.be.

Meer informatie over de subsidievoorwaarden vind je op de website van de afdeling of mail naar participatieprojecten@cjsm.vlaanderen.be. Voor inhoudelijke ondersteuning bij je subsidieaanvraag kan je terecht bij Demos.

14.12.2016 | Twaalf goedgekeurde participatieprojecten kansengroepen

Twaalf organisaties ontvangen in de eerste ronde van 2017 een projectsubsidie voor een één- of meerjarig participatieproject in het kader van het Participatiedecreet. Via deze subsidiëring wil de Vlaamse overheid een actieve participatie van kwetsbare doelgroepen aan cultuur, jeugdwerk en sport bevorderen. De projecten richten zich onder meer naar kinderen en jongeren uit kansarme buurten, jongeren met een blijvend letsel, anderstalige nieuwkomers en (minderjarige) vluchtelingen, kansengroepen uit de jeugdzorg, mensen met een beperking en maatschappelijk kwetsbare vrouwen.

Naar het overzicht.