Sociaal-cultureel volwassenenwerk Amateurkunsten Lokaal Cultuurbeleid Participatiebeleid Circus in Vlaanderen Vlaamse Gebarentaal Internationaal Tewerkstelling Beleidsdocumenten Begroting
Onderzoek
Medailles en Nationale Orden Publicaties

In de kijker

16.01.2018 | Denk mee over de toekomst van het Circusdecreet op 1/02

Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz wil in 2018 werk maken van de wijziging van het Circusdecreet. Circusartiesten en -gezelschappen, ateliers, festivals, programmatoren en iedereen met een hart voor circus nodigen we graag uit op het 'Sectormoment wijziging Circusdecreet' op 1 februari in Brussel. Het Departement Cultuur, Jeugd en Media, het Circuscentrum en de circuscommissie hebben al een voortraject achter de rug. We koppelen daarover eerst terug en gaan nadien via rondetafels in gesprek met de sector. Ben je er graag bij? Inschrijven kan tot en met 28 januari.

Meer informatie en inschrijvingsformulier.

28.09.2017 | Subsidies voor tien circusfestivals in 2018

Tien circusfestivals kunnen in 2018 opnieuw rekenen op ondersteuning van de Vlaamse overheid in het kader van het circusdecreet. Een overzicht van de meer- en éénjarige festivals vind je op de website. Naar het overzicht.

07.08.2017 | Subsidies voor Circuskunsten

In veel steden en gemeenten kan je deze zomer genieten van het mooiste circus van het moment. De Vlaamse overheid ondersteunt via het Circusdecreet de creatie en spreiding van circuskunsten. Naar aanleiding van de laatste subsidieronde van 2017 ontvangen De Machienerie, Fullstop, Hazel Lam, Rode Boom, Side-Show en Tropic Sound Circus subsidies voor de creatie van een nieuwe circusproductie. Alexander Vantournhout ontvangt subsidies voor een internationale bijscholing als circuskunstenaar. Naar het overzicht.

14.06.2017 | Subsidieaanvragen voor circusopleidingen in 2017 niet meer mogelijk

Het budget voorzien op de Vlaamse begroting voor de ondersteuning van circuskunsten is uitgeput voor 2017. Bijgevolg kunnen er geen dossiers meer worden ingediend voor de ondersteuning van een circusopleiding die start in de tweede helft van 2017. De lopende meerjarige opleidingen, waarvoor de minister eerder al een principiële goedkeuring gaf voor de duur van de opleiding, worden verder gesubsidieerd in 2017.

23.03.2017 | Start wijziging Circusdecreet na de zomer

Minister Sven Gatz bevestigde op 7 maart dat hij nog steeds het Circusdecreet wil aanpassen binnen de huidige legislatuur. Inhoudelijke wijzigingen moeten de groeiende sector de komende jaren versterken en technische wijzigingen zullen voor verduidelijking en betere afstemming zorgen. De minister plant om het traject tot wijziging van het Circusdecreet te herstarten na het zomerreces.