29.05.2020 | Ook deze zomer voordelig naar bivakplaats met De Lijn

Erkende jeugdbewegingen kunnen ook deze zomer weer voordelig naar hun bivakplaats reizen met een bus van De Lijn. Dankzij de tussenkomst van de Vlaamse overheid betalen ze slechts 1,60 euro per reiziger (groepsticket). Ook als De Lijn een versterkingsrit moet inleggen, geldt dit voordeeltarief. Met dit initiatief biedt de Vlaamse overheid aan jeugdbewegingen praktisch, betaalbaar en vooral ook duurzaam vervoer naar en van het zomerkamp, van 1 juli tot en met 2 september.


Bivakplaats

Versterkingsrit naar je bivakplaats tijdig aanvragen

Reis je naar je zomerkamp met een groep van meer dan 45 personen, dan kan je de groep opsplitsen over verschillende ritten of je kan een versterkingsrit aanvragen. Ook bij een versterkingsrit reis je nog steeds aan 1,60 euro per persoon. De Vlaamse overheid past de rest van de kostprijs bij. Aan de aanvraag zijn wel enkele regels gebonden. Zo mag de verplaatsing maximaal 50 km lang zijn en moeten zowel de vertrek- als de aankomsthalte gewone haltes van De Lijn zijn. De versterkingsritten kunnen alleen buiten de spitsuren ingelegd worden. Belangrijk is dat de versterkingsritten tijdig aangevraagd worden:

  • voor zomerkampen in de maand juli: aanvragen vóór 15 juni;
  • voor zomerkampen in augustus: aanvragen vóór 1 juli.

Reserveren kan vanaf nu via de website van De Lijn, waar je ook alle info en voorwaarden vindt.

Reizen aan 1,60 euro op vaste lijnen

Deze goedkope formule geldt van 1 juli tot en met 2 september. Ligt er een halte bij je kampplaats in de buurt en reis je in een groep kleiner dan 45 personen, dan kan je een vaste lijn gebruiken. Reserveren is dan niet nodig maar. Met een groepsticket betaal je slechts 1,60 euro per reiziger. Het groepsticket moet wel op voorhand aangekocht worden in de Lijnwinkel, want op de bus zelf kan je niet meer met cash betalen. Uiteraard kan je ook met andere vervoerbewijzen reizen, bijvoorbeeld een Buzzy Pazz of Lijnkaart.

Corona-proof

De veiligheidsvoorschriften voor het kampvervoer zijn dezelfde als die voor het reguliere openbaar vervoer. Met andere woorden: iedereen ouder dan 12 jaar moet een mondmasker dragen.

Met een grote groep jongeren zal het wel moeilijker worden om voldoende afstand te houden op de bus. Dat kan wel als de groepen kleiner zijn. Daarom bekijken de begeleiders best op voorhand of het mogelijk is om grotere groepen op te splitsen.

Jeugdbewegingen nemen voor ze vertrekken best ook nog een kijkje op delijn.be/vlotenveilig voor de meest recente richtlijnen rond Covid-19.