Save the date! Dag Diversiteit in het jeugdwerk | 28 februari 2020

Dag van de diversiteitOp vrijdag 28 februari komen we voor de derde en laatste keer samen in teken van het Masterplan 'Diversiteit in/en het jeugdwerk' 2018-2020. Dat plan moet ervoor zorgen dat het jeugdwerk een plek wordt waar álle kinderen en jongeren uit Vlaanderen en Brussel zich thuis voelen, ongeacht afkomst, sociaaleconomische situatie, lichamelijke of psychische toestand. Het is een gezamenlijk engagement van de minister van Jeugd, het Departement CJM en de brede jeugdwerksector.

We zetten de verwezenlijkingen van het plan in de kijker, staan stil bij de geleerde lessen en blikken vooruit. We vertrekken opnieuw vanuit de visienota ‘Diversiteit in/en het jeugdwerk’, waar ook het Masterplan op gestoeld is. Hoe blijven we samenwerken in deze superdiverse samenleving? Welke tools zijn nodig om met diversiteit aan de slag te gaan? Hoe kunnen we daar vanuit de beleidsvoorbereiding verder actief op inzetten? Daarover willen we met jou in gesprek gaan!

Ben je coördinator of beleidsmedewerker van een jeugdwerkorganisatie? Heb je expertise met het werken rond diversiteit? Nam je al deel aan voorgaande activiteiten in het kader van het masterplan zoals de projectoproepen ‘Sociale integratie’ of het onderzoek ‘Vrije tijd van jongeren in migratie’? Ben je betrokken bij het uittekenen van het beleid van je organisatie?

Dan gaan we graag met jouw input en feedback aan de slag op deze interactieve dag! Houd je agenda alvast vrij op 28 februari. De volledige dag vindt plaats in VAC Herman Teirlinck in Brussel. Heb je nood aan extra ondersteuning in functie van je deelname, dan kun je ons nu al contacteren!

Meer info over het gelopen traject, het volledige Masterplan en de vorige dagen #diversjeugdwerk vind je op www.diversjeugdwerkvlaanderen.be