Nieuwsberichten archief: mei 2019

17.05.2019 | Terugblik Groteprioriteitendebat

De verslagen van de tientallen debatten zijn geschreven, de foto's zijn geselecteerd en het sfeerverslag is gemonteerd. Vanaf vandaag kan je terugblikken op het Groteprioriteitendebat waar ongeveer 150 jongeren, jeugdwerkers, kinderrechtenactoren, middenveldactoren, onderzoekers, lokale en Vlaamse ambtenaren en beleidsmensen een rangschikking maakten in dertien voorliggende doelen voor het nieuwe Vlaamse jeugd- en kinderrechtenbeleidsplan 2020-2024. Lees en ontdek vooral meer.


13.05.2019 | Vlaanderen investeert 1,728 miljoen euro in beweegvriendelijke en gedeelde speelplaatsen

De Vlaamse ministers Jeugd, Onderwijs en Sport bundelen de krachten om werk te maken van actieve en gedeelde speelplaatsen. Samen maken ze 1,728 miljoen euro vrij om 114 schoolspeelplaatsen avontuurlijker en beweegvriendelijker te maken. Het is ook hun bedoeling om de speelplaatsen voor sport en spel aan te bieden aan het jeugdwerk en de bredere lokale gemeenschap.


02.05.2019 | Uitnodiging vierdaagse vorming over digitaal jeugdwerk in Estland

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media trekt van 11 tot en met 14 juni met een delegatie van twee personen naar Kloogaranna in Estland voor een vierdaagse vorming over digitaal jeugdwerk. Het programma focust op drie onderwerpen: digitale levensvaardigheden, technologisch leren in jeugdwerk en digitale gaming. Verder staat de rol van digitalisering en innovatie in het jeugdwerk op de agenda. Het volledige programma vind je op de website van SomeCamp EU. Wil je graag deelnemen? Stel je kandidaat via het sollicitatieformulier ten laatste op 10 mei 2019.


02.05.2019 | Oproep Kunstendag voor Kinderen 2019

Op zondag 17 november is het weer Kunstendag voor Kinderen. Organisaties die (opnieuw) willen meewerken aan Kunstendag voor Kinderen, kunnen zich tot en met zondag 16 juni inschrijven. Met die inschrijving laat je weten op 17 november een of meerdere activiteiten te zullen aanbieden in het kader van #KvK2019. Daarna heb je nog de tijd tot en met zondag 15 september om jouw activiteit voor die dag te bedenken en in te voeren in de UiTdatabank van publiq. Alle informatie en het inschrijvingsformulier vind je op de sectorsite van Kunstendag voor Kinderen.