Nieuwsberichten archief: april 2018

24.04.2018 | Parlementaire vragen en initiatieven m.b.t. het jeugdbeleid


17.04.2018 | Stel jouw vraag aan de wetenschap!

Kunnen robots kunst maken? Hoe wapenen we ons tegen fake news? Hoe kan cultuur vereenzaming tegen gaan? Op welke vragen wil de Vlaming dat de wetenschap een antwoord biedt? Dat is het uitgangspunt van de campagne 'Vraag voor de wetenschap'. Tot en met 27 mei kan elke Vlaming zijn prangende vraag indienen. De ingestuurde vragen dienen als insteek om een Vlaamse Wetenschapsagenda op te stellen. Die agenda zal de Vlaamse wetenschap de komende jaren helpen om beter in te spelen op de vragen die leven bij de bevolking.


16.04.2018 | Goedkope energielening voor cultuur- en jeugdverenigingen

Minister van Cultuur en Jeugd Sven Gatz lanceert de energielening voor culturele en jeugdinfrastructuur. Culturele en jeugdverenigingen die op Vlaams, provinciaal of lokaal niveau hun werking hebben binnen de beleidsthema's Cultuur en Jeugd, komen in aanmerking voor de goedkope energielening.


05.04.2018 | Voorstel van resolutie over het stroomlijnen van het jeugdinformatiebeleid

Met deze resolutie vraagt het Vlaams Parlement aan de Vlaamse Regering om zo snel mogelijk lid van Trusty te worden en om bij de invoering van het vernieuwde en gestroomlijnde jeugdinformatiebeleid rekening te houden met een aantal uitgangspunten, zoals het naleven van de zeven kwaliteitsprincipes van Trusty, het engagement van alle beleidsdomeinen of de optimale ondersteuning van De Ambrassade.


03.04.2018 | Parlementaire vragen over het jeugdbeleid