Subsidies
Landelijk georganiseerde jeugdverenigingen Cultuureducatieve verenigingen Verenigingen informatie en participatie Politieke jongerenbewegingen Experimentele projecten Projectoproepen Jeugdhuizen Internationale projecten Jeugdverblijfcentra Brede school Organisaties kansengroepen Grootschalige jeugdevenementen Verenigingen met bijzondere opdracht Tewerkstelling
Lokaal en bovenlokaal jeugdbeleid Kadervorming en attesten Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid Kinderrechten Internationale samenwerking Uitleendienst Kampeermateriaal Begroting Onderzoek Beleidsdocumenten Fiscale aftrek kinderopvang Publicaties Parlementaire vragen en initiatieven

mijnkadervorming.be

12.03.2019 | Aanpassing mijnkadervorming.be - Integratie eID

Na de paasvakantie voeren we enkele aanpassingen aan de KAVO-tool door. Vooral het inloggen zal anders verlopen. Na de wijziging moeten deelnemers, stageplaatsverantwoordelijken en medewerkers van verenigingen zich inloggen met hun elektronische identiteitskaart (eID) en pincode, via itsme of aan de hand van een beveiligingscode via mobiele app en sms. Voor min-18-jarigen blijft het wel mogelijk om in te loggen via een e-mailadres en wachtwoord.

Wat verandert er precies?

De overschakeling naar eID kadert in een bredere tendens binnen de Vlaamse overheid om digitale gegevens veiliger en gebruiksvriendelijker aan te bieden. Concreet worden de gegevens van de burger verzameld op één plaats, namelijk het Burgerprofiel. In de toekomst zal het dus mogelijk zijn om attesten in het jeugdwerk te raadplegen naast bijvoorbeeld behaalde diploma’s, persoonlijke gegevens of belastinginformatie.

Inloggen zal alleen verplicht zijn voor gebruikers die meerderjarig zijn en in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart. Daarmee komen we tegemoet aan de onrust bij de jeugdsector. Gebruikers onder 18 jaar krijgen de keuze: ofwel inloggen met de eID ofwel met een e-mailadres en wachtwoord. Voor gebruikers zonder geldige identiteitskaart verandert er niets: zij vragen een account aan bij het Departement CJM en kunnen daarna inloggen met hun e-mailadres en wachtwoord.

Verder zal het mogelijk zijn om een deelnemer aan meerdere stageplaatsen te koppelen. Er werd ook een systeem ingebouwd om de stageplaatsverantwoordelijken up-to-date te houden.

Handleidingen

Door de aanpassingen aan de KAVO-tool hebben we ook de handleidingen moeten bijwerken:


Promotiemateriaal aanpassingen KAVO-tool en nieuwe inlogprocedure

 

 

Waarvoor kun je op mijnkadervorming.be terecht?

 • Je vindt er een overzicht van de kadervormingstrajecten die in de komende maanden worden georganiseerd.
 • Jeugdverenigingen met een erkenning voor een kadervormingstraject kunnen:
  • cursussen aanmaken en beheren
  • trajectinformatie over hun cursisten bijwerken en bijhouden
  • eigen stageplaatsen aanmaken en consulteren.
 • Jongeren die een attest van animator, hoofdanimator of instructeur willen behalen, kunnen er zich registreren en kunnen het verloop van hun traject raadplegen en beheren.
  Opgelet: zich inschrijven voor een concrete cursus, kan niet op mijnkadervorming.be. Dat moet bij de vereniging die het kadervormingstraject aanbiedt.
 • Jeugdverenigingen die jongeren willen begeleiden tijdens hun verplichte stage, kunnen er zich registreren als stageplaats en nadien de stage-informatie over de stagiairs beheren.

Benieuwd? Neem dan een kijkje op www.mijnkadervorming.be